DESTINACIJA

CRNA GORA

Lord Bajron je jednom napisao:
„U trenutku postanka planete, najljepše spajanje zemlje i mora dogodilo se na crnogorskoj obali…“

240 SUNČANIH DANA

Iako mala po teritoriji, Crna Gora obiluje prirodnim ljepotama, istorijskim spomenicima i sunčanim vremenom skoro cijele godine. To je zemlja puna kontrasta. Na razdaljini od samo 100 kilometara nalaze se tri različita prirodna okruženja: obala, kraški predio i regija visokih planina. Turisti imaju mogućnost da se kupaju na moru, da splavare rijekama, planinare ili da skijaju na planini – sve u jednom danu.
Iako se svrstava u grupu jadranskih i mediteranskih zemalja, Crna Gora je takođe planinska zemlja u kojoj prostori iznad 1.000 metara nadmorske visine zauzimaju čak 60,5% teritorije. Njena teritorija predstavlja bogastvo reljefa jednog mjesta nezabilježenog u svijetu. Crnogorski planinski vijenac što se prostire od Maglića, Volujka i Bioča na zapadu, pa do Prokletija na istoku, ispresijecan veličanstvenim kanjonima Pive, Komarnice, Sušice, Tare i Morače, okićen sa preko 35 živopisnih jezera predstavlja jednu od najatraktivnijih i ekološki najočuvanijih planinskih regija Balkana i Evrope.

PRELIJEPE PLAŽE

Tri stotine kilometara jadranske obale je dragulj crnogorske lepeze prirodnih ljepota. Plaže su šljunkovite, pjeskovite ili kamenite, duge po samo nekoliko metara, stotina metara ili kilometara. Usamljene – daleko od naseljenih mjesta ili pak, tu ispred, centralne gradske rive ili vašeg hotela. Neke, s nemirnim talasima, gledaju ka pučini a neke su zaklonjene u mirnim vodama živopisnog zaliva. Neke su, opet, pitome i lako dostupne, druge su divlje, izolovane i nepristupačne, do njih se uglavnom može doći samo brodom ili čamcem. Jedne su, pak, puste, romantične i usamljene. Druge su, opet, žive, krcate nizom osmišljenih događaja i aktivnosti.

NETAKNUTA PRIRODA

Prepoznajući značaj i veličinu ovog bogatstva, crnogorski parlament je proglasio Crnu Goru za ekološku državu 1988. godine. Tako je država postala zaštitnik netaknutog prirodnog carstva. Na UNCED konferenciji (Brazil 1992) Crna Gora je proglašena za prvu ekološku državu na svijetu. Zaštićeni prirodni i kulturni resursi pokrivaju 10% ukupne teritorije. Pet nacionalnih parkova, zaštićeni šumski sistemi, autentični prirodni kompleksi, nezagađena voda, čist vazduh, preko 50 zaštićenih biljnih i 320 životinjskih vrsta čine izvanrednu osnovu za dalji razvoj turizma. Blizu četvrtine ukupne evropske flore može se naći na ovom prostoru. Crna Gora je takođe zemlja prirodnih rijetkosti, u njoj se nalazi jedna od dvije prašume u Evropi (Biogradska gora), najjužniji i najljepši zaliv glečerskog porijekla na svijetu (Bokokotorski zaliv), najdublji i najduži riječni kanjon na svijetu poslije Kolorada (kanjon rijeke Tare), najveće i najkarakterističnije jezero u ovom dijelu Evrope (Skadarsko jezero) te najčistija rijeka u Evropi (rijeka Tara). Nacionalni park Durmitor i grad Kotor nalaze se na listi svjetske kulturne i prirodne baštine UNESCO-a.

PETROVAC

Petrovac je popularna turistička destinacija u Crnoj Gori, smještena na južnoj obali Jadranskog mora. Ova mala primorska varošica ima prekrasnu pješčanu plažu koja je idealna za plivanje, sunčanje i opuštanje.

Petrovac je savršeno mjesto za one koji traže miran odmor, daleko od gužve i vreve turističkih destinacija poput Budve. Grad ima mnogo restorana i kafića koji nude tradicionalnu crnogorsku kuhinju, kao i svjetske kuhinje. U blizini Petrovca nalazi se Nacionalni park Skadarsko jezero, najveći nacionalni park u Crnoj Gori, gdje se posjetitelji mogu opustiti u prirodnom okruženju i uživati u raznim aktivnostima na otvorenom, poput planinarenja, vožnje kajakom i posjeta znamenitostima.

Također, ako ste ljubitelj povijesti, ne propustite posjetiti tvrđavu Kastel, sagrađenu u 16. stoljeću kako bi se obranili od turskih osvajača. Tvrđava se nalazi na brdu iznad Petrovca i pruža nevjerojatan pogled na grad i okolna područja.
Ukratko, Petrovac je prekrasna destinacija u Crnoj Gori koja nudi prekrasne plaže, prirodne ljepote, povijesne znamenitosti i ukusnu hranu. Ovo je savršeno mjesto za opuštajući odmor, gdje se možete opustiti i uživati u ljepotama Jadranskog mora.

UKRATKO O HOTELU:

Hotel “Vile Oliva” se nalazi na samo 80 metara od plaže u prelijepom starom jadranskom gradu Petrovcu, koji pripada budvanskoj rivijeri.

Okružen gustom mediteranskom vegetaciom, medju 140 stabala svetog drva masline starih preko 400 godina, pruža gostima mir i uživanje u kompleksu od 11 vila i centralnom objektu.

Sva prava zadržana © 2023 Hotel Vile Oliva Petrovac | Web sistem Emarket1ng.NET