PLAŽE U OKRUŽENJU

Plaža Kamenovo

Kamenovo - malo rustično, turističko mjesto na samom početku rivijere Sveti Stefan, smješteno je izmedju Bečića i Pržna, u opštini Budva.
Plaža Kamenovo je jedna od najatraktivnijih plaža rivijere Sveti Stefan. Duga je oko 330 m. Obala je pjeskovita, kao i morsko dno, što kristalno čistoj vodi daje neobičan, čas tirkizni, čas azurni ton.

Plaža Jaz

Na svega nekoliko kilometara od Budve u svojoj raskoši se pred očima putnika u nesvakidašnjoj ljepoti prikazuje plaža Jaz, jedna od tri najduže plaže na crnogorskom primorju i svakako jedna od najljepših.

Plaža Jaz udaljena je od Budve oko 2,5 kilometra u pravcu Kotora i Tivta. Ima dva dijela, jedan dug oko 800 metara, a drugi oko 400 metara. Ukupna površina plaže je 22500 m2.

U njenom skrivenom istočnom dijelu, pod samim brdom, zaklonjen od jakoga juga ili ljetnje bure, u prirodnoj hladovini mediteranskog drveća čije lišće ima miris soli skriveni su ugostiteljski objekti.

Šljunkovita, u vodi pjeskovita plaža omiljena je brojnim turistima iz Budve, ali i Boke Kotorske. Plaža Jaz je okružena i netaknutom prirodom, pa svi istinski zaljubljenici u istu, ne propuštaju priliku da borave u auto – kampu, koji je ovdje izuzetno popularan.

Vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet 2015. godine proglasio je plažu Jaz najboljom evropskom plažom. Ako do sada niste imali priliku, posjetite Jaz, i možda upravo ovu odaberete za svoju narednu destinaciju, jer jednom kada je posjetite, teško da ćete više moći da joj odolite.

Ostrvo Sveti Nikola

Ostrvo Sveti Nikola se nalazi na Jadranskom moru, samo jedan kilometar od Slovenske plaže u Budvi . Put do ostrva je veoma interesantan, možete vidjeti zanimljive stvari, pa za to savjetujemo da pripremite kameru. Prekrasan pogled na more, primorski gradovi i sela - Petrovac, Pržno, plaže - Bečići, Mogren, Kamenovo; sa desne strane se može vidjeti Stari grad i njegovi visoki kameni zidovi sa zvonika; sa lijeve strane se vidi ostrvo Svetog Stefana; sa svih strana se vide veličanstvene planine, a ispred će se pojaviti ostrvo Sveti Nikola.

Na ostrvu se nalazi crkvica posvećena Svetom Nikoli, zaštitniku pomoraca, po kojem je ostrvo i dobilo naziv. Kada već stignete na odredište čeka vas bistro i prozirno more, čiste plaže i uživanje u moru, miru i Mediteranu.

Do ostrva se lako stiže. Svakih pola sata ili sat na ostrvo idu različiti čamci, gliseri i brodovi. Karte se mogu kupiti na plaži, na pristaništu ili direktno na brodu.

Ugledni američki časopis "Forbs" uvrstio je budvansko ostrvo Sveti Nikola na prestižnu listu "Devet najljepših plaža Evrope koje treba posjetiti”.

Plaža Drobni Pijesak

Nalazi se nadomak Svetog Stefana, 12km od Budve i 7 km od Petrovca. Dugačka je oko 250 metara. Locirana je u prirodnom okruženju, još neuzurpiranom gradnjom i brojnim hotelima, okružena maslinjacima, šumskim pojasom i stijenama koje zaklanjaju pogled na Budvu i okolna mjesta. Sve što možete vidjeti jeste plavetnilo mora i plavetnilo neba. Na samoj plaži, u more se uliva potok sa izvorskom vodom gdje je voda uvijek hladnija nego na par metara dalje.

Kažu da ono što je najskrivenije ima i najveću vrijednost, pa i mističnost. Ova plaža definitivno spada u najskrivenije u Crnoj Gori jer se nalazi u sredini ničega, iako je izuzetno blizu dva najprometnija turistička centra. Ono što je najznačajnije jeste savršeno čista voda (posjeduje plavu zastavicu) zahvaljujući upravo udaljenosti od obližnjih mjesta. Raznolikost pijeska je impozantna, od najsitnijeg i najfinijeg bijelog i žutog pijeska preko krupnijih kamenčića do ogromnih stijena, zavisno u kojoj zoni plaže se nalazite.

Da bi uživali, moramo se potruditi, a mi smatramo da Drobni pijesak više nego zaslužuje trud. Savršena čistoća mora, netaknuta okolna priroda i plavetnilo, sadržaji, nepretrpanost (pa čak i u najposjećenijem periodu) i iskustvo koje ćete doživjeti su nešto što ovu plažu izdvaja od drugih.

UKRATKO O HOTELU:

Hotel “Vile Oliva” se nalazi na samo 80 metara od plaže u prelijepom starom jadranskom gradu Petrovcu, koji pripada budvanskoj rivijeri.

Okružen gustom mediteranskom vegetaciom, medju 140 stabala svetog drva masline starih preko 400 godina, pruža gostima mir i uživanje u kompleksu od 11 vila i centralnom objektu.

Sva prava zadržana © 2023 Hotel Vile Oliva Petrovac | Web sistem Emarket1ng.NET